1,5-2 l wody
10 dag suszonych jabłek
10 dag suszonych gruszek
10 dag suszonych śliwek
3-4 goździki
cukier (do smaku)
suszona skórka z cytryny
Wykonanie
Owoce zalać zimną wodą na noc. Na drugi dzień w tej samej wodzie owoce ugotować z dodatkiem cukru, goździków i skórki z cytryny. Przed podaniem ostudzić.
Zapiekanka nie jest szybka w przygotowaniu, ale bardzo smaczna i sycąca. Można też zrobić ją wcześniej i odgrzać. Polecamy przepis p. Marii Błaszczyk z Szarlejki k. Częstochowy.
Farmaceutka ścigana za postępowanie zgodne z sumieniem. Sąd Najwyższy umywa ręce
2025-04-30 10:09
Ordo Iuris
Adobe Stock
Pigułka dzień po
Sąd Najwyższy odmówił rozpoznania kasacji w sprawie farmaceutki uznanej winną naruszenia prawa farmaceutycznego za odmowę sprzedaży tabletek wczesnoporonnych - informuje Ordo Iuris.
5 najczęstszych błędów przy planowaniu przestrzeni magazynowej
2025-04-30 14:12
Artykuł sponsorowany
Materiał sponsora
Jak planować przestrzeń magazynową?
Planowanie przestrzeni magazynowej zdecydowanie nie jest niczym prostym. Tymczasem, nie powinno się ignorować, a to z uwagi na fakt, że mowa jest o strategicznym zadaniu, którego udana realizacja przekłada się na wzrost wydajność firmy jako całości, w tym m.in. na tempo realizacji zamówień. To jeszcze nie wszystko, ponieważ praktyka pokazuje, że umiejętne planowanie przestrzeni magazynowej pozytywnie wpływa na bezpieczeństwo pracy. Jakie błędy popełniają przedsiębiorcy podczas planowania przestrzeni w magazynie? Poniżej znajdują się podstawowe informacje na ten temat.