Jesień to prawdziwe wyzwanie dla naszego organizmu. Częste zmiany temperatur sprzyjają przeziębieniom. Przetrwać ten trudny okres pomogą nam zupy. Dziś polecamy krupnik.
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, jarzyny obrać, pokroić w kostkę, dodać opłukaną kaszę, ziele angielskie, zalać wszystko wodą i gotować ponad godzinę. Im dłużej, tym zupa jest lepsza. W czasie gotowania wrzucić pokrojonego w kostkę ziemniaka. Doprawić do smaku solą. Krupnik podawać posypany posiekaną natką pietruszki.
Podziel się:
Oceń:
+20
2019-11-13 08:09
Wybrane dla Ciebie
Oprócz apostołów, Bóg powołuje także innych uczniów – nas wszystkich
„Niech Bóg błogosławi Węgrów” - powiedział papież przyjmując dziś na audiencji pielgrzymów z tego kraju, przybyłych, aby podziękować mu za ubiegłoroczną wizytę apostolską w swej ojczyźnie. Obok prymasa Węgier, kardynała Pétera Erdő i przewodniczącego episkopatu Węgier, biskupa Andrása Veresa gronie pielgrzymów obecny był także nowy prezydent kraju Tamás Sulyok.
Znamy datę prawnego objęcia urzędu biskupa sosnowieckiego przez bp. Artura Ważnego
2024-04-25 15:40
diecezja.sosnowiec.pl/ks. Przemysław Lech
diecezja.sosnowiec.pl/ks. Przemysław Lech, ks. Paweł Sproncel
- Pokój wam wszystkim, którzy trwacie w Chrystusie – słowami z 1 Listu św. Piotra Apostoła bp Artur Ważny pozdrowił wszystkich zebranych na auli w Kurii Diecezjalnej w Sosnowcu. W spotkaniu, które odbyło się przed południem 25 kwietnia br. wziął udział abp Adrian Galbas SAC, administrator apostolski diecezji sosnowieckiej oraz pracownicy instytucji diecezjalnych, m.in.: kurii, sądu biskupiego, archiwum, Caritasu i mediów diecezjalnych.