Swoje propozycje na rodzinne obiady przedstawia młody utalentowany kucharz. W 2012 r. zdobył tytuł Kucharza Odkrycie Roku oraz gotował w Pałacu Prezydenckim podczas kolacji wydanej z okazji Narodowego Święta Niepodległości. Pochodzi z Częstochowy, gdzie ukończył Technikum w Zespole Szkół Gastronomicznych. Od dwóch lat pracuje w Warszawie w autorskiej restauracji Karola Okrasy - znakomitego szefa kuchni, prowadzącego telewizyjne programy.
2 kg świeżych truskawek
1 l zsiadłego mleka
100 ml miodu
kilka gałązek świeżej mięty
Wykonanie:
Z truskawek usunąć szypułki, a następnie owoce dokładnie umyć zimną wodą. Pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować razem ze zsiadłym mlekiem i miodem. Ilość miodu możemy zwiększyć lub zmniejszyć, w zależności od tego, jak słodkie będą truskawki. Na koniec dodać drobno posiekaną miętę i schłodzić przez kilka godzin w lodówce.
Czesław Lang nie ukrywa, że jest człowiekiem szczęśliwym. Spełniło się jego wielkie marzenie - został dziadkiem. "Na świat przyszła Karolina Chantal Lang-Lelangue, cudowny misiak. I to w niezwykłych okolicznościach” – opowiada dyrektor Tour de Pologne w rozmowie z PAP.
Rumunia: Premier Ciolacu ogłasza dymisję, największa partia wychodzi z koalicji rządowej
2025-05-05 18:35
PAP
PAP/EPA/BOGDAN CRISTEL
Po nieudanym starcie w wyborach prezydenckich kandydata koalicji rządzącej - Crina Antonescu, premier Marcel Ciolacu ogłosił w poniedziałek rezygnację ze stanowiska oraz wyjście partii socjaldemokratycznej PSD z rządu.